Annie och EllaFreestylekurs

september 2000

15-20 intresserade tillsammans med ca 10 hundar mötte upp på kursen i freestyle, som hölls den 15-16.9.2000 på Klackbergsgården nära Avesta. Arrangör var Hund-Biten, Marie Fogelquist.

Det finns ju gränser för hur mycket en hund orkar jobba på en tvådagars-kurs som den här. Annie lade upp övningarna så att föraren måste koncentrera sig och hålla reda på steg och riktningar.

Övning i gruppHundarna behövde bara följa efter en godisbit! De flesta hundarna kunde ju ändå inte freestylerörelserna, och inte kunde de lära sig dem på en enda weekend heller.

Nu gjordes övningarna så att männsikorna blev minst lika trötta som hundarna!

Vi fick lära oss att vända och snurra både oss själva och hunden åt olika håll. Vi övade in ett par olika korta övningsdanser på 32 taktslag. Jaa, jag kan tänka mig att det var svårt att hålla reda på både sig själv och hunden. Jag deltog ju utan hund, så jag behövde bara hålla reda på mina egna fötter!

Andra dagen var vi utomhus och övade hopp över armar och ben samt genom ring. De sista timmarna var nästan alla för trötta för att orka koncentrera sig på att lära sig mera nytt, Dansövning

så vi satte oss framför TVn och såg olika freestyle-program på video. Både i USA och i Storbritannien har det gjorts så många otroligt fina program! Det var en givande kurs! Jag är fullständigt övertygad om att den var en början för freestylen att sprida sig över hela Sverige. Det kommer inte att dröja länge innan hundägare kommer att vara lika bekanta med freestyle som nu med lydnad och agility.

 

© Alva 2000
epost: fornamn@willas.net

Senast uppdaterad 25.05.2003
Navigeringen på denna sajt grundar sig på JavaScript.
Om din webläsare inte klarar av det, så kan du använda sidkartan som grund för navigeringen