Annie Clayton

fortsättningskurs oktober 2001

Melker följer godisSjukdomar och andra förhinder hade förorsakat stort manfall på Hund-Bitens fortsättningskurs i freestyle.  Lördagen den 20 oktober fanns endast sju deltagare och fyra hundar på plats på Klackbergsgården.  Det var dock inte bara en nackdel, för vi var då mycket mindre blyga att försöka oss på olika danssteg och rent av improvisera tolkning av musik.

Kursens mål var att lära oss människor hur vi skall röra oss, så att det ser bra ut i ett freestyleprogram.  Hundarna orkar ju inte lära sig så mycket under två koncentrerade dagar.  Därför var hundarnas uppgift endast att följa en godisbit som föraren lockar med. Det viktiga är då att inte "tappa bort" hunden genom att att röra handen för snabbt.  Hundens nos skall hela tiden vara alldeles intill handen som håller godiset.

Annie förklarade tålmodigt för oss hur vi skulle utföra de olika stegserierna och dessutom locka hunden med oss.

Annie förklararAnnie förklararKatja mellan benen

Det fodrar stor koncentration att hålla koll på hunden samtidigt som man räknar takten i musiken och försöker komma ihåg ordningen på de olika stegen.  Fötterna är plötsligt inte alls samarbetsvilliga!

Ibland hittar hunden på något alldeles eget! Här förorsakade Katja stor munterhet genom att tränga sig in mellan benen på matte Linda, istället för att gå runt henne som det var tänkt.

Innan vi kunde tänka på att locka hunden med oss i dansturerna så övade vi att utföra stegen korrekt.

Marie dansarFörst lärde vi oss att flytta våra fötter åt rätt håll i rätt ordning.  Det var tidvis svårt nog!  Därefter sattes musiken  på och vi räknade takten och gjorde vårt bästa att kliva omkring på rätt sätt.

Sedan kom dessutom hunden med i bilden! Nu gällde det att komma ihåg stegen, räkna takten och hålla den samt dessutom locka hunden med sig.

Melker o Alva på tvären

Smilla på tvärenDen som tänkte alltför mycket på sina fötter riskerade att tappa bort hunden!

© Alva 2001
epost: fornamn@willas.net
Senast uppdaterad 25.05.2003
Navigeringen på denna sajt grundar sig på JavaScript.
Om din webläsare inte klarar av det, så kan du använda sidkartan som grund för navigeringen