Lindie (Emberiza Baila Alida)

Vit storpudel, 2.9.2002

 

Jag kände flera mellanpudlar som barn, så jag har alltid haft en förkärlek för dem. I oktober 2002 hade jag äntligen möjlighet att skaffa en pudel. Eftersom jag bor på landet och gillar stora hundar, så blev det en storpudel - Lindie.

Lindie är en kelen hund, som gillar att få sitta i famnen. Det kan bli lite trångt, men hon ryms nog! Samtidigt är hon också väldigt tuff och tålig, smärttröskeln är hög. Hon har t.ex. inte alls reagerat om jag klippt i pulpan vid kloklippningen eller om hon fått något sår vid klippningen.

Jag tycker att Lindie är en väldigt lugn hund, att hon rent av gärna kunde vara mer energisk, mer "på bettet". Jag inser att det skulle innebära en mer stressad hund, så jag är ändå ganska nöjd som det är. Brist på fart är det ändå inte i Lindie!

Vi tränar lydnad och freestyle. Jag använder såväl mat som leksaker som belöning. Det tog lite tid innan Lindie lärde sig gilla leksaker, men numera är det ett bra sätt att få fart på henne.

Vi har deltagit i lydnad två gånger. Första gången blev det "bara" 150,5 poäng, men den andra gången klämde Lindie i med 183!

Lindie har deltagit i två freestyletävlingar i övningsklass. Mitt mål har varit att Lindie håller kontakt och utför några tricks. Det har hon klarat av.

Kolla in Lindies fotoalbum.

 

© Alva 2003
epost: fornamn@willas.net
Senast uppdaterad 15.11.2004
Navigeringen på denna sajt grundar sig på JavaScript.
Om din webläsare inte klarar av det, så kan du använda sidkartan som grund för navigeringen