Timi   (Timanttitimi)

Mellanpudel  17.5.2014 -

Timis fotoalbum

Timi skaffades med kort varsel då jag plötsligt blivit utan hund.Jag var utan hund i fyra veckor för första gången sedan 1993. Timi var 10 veckor då han flyttade till oss, för jag hade en spansk språkresa inbokad precis då han fyllde 8 veckor.

Jag ville ha en "famnhund" och det fick jag! Timi skulle gärna vara i famnen hela tiden.

Timi var en valp som var lätt att uppfostra. Han kissade inte inne en enda gång som jag kan minnas. Han sov hela nätterna – i min säng, för alldel... Han hade inga problem med att lära sig vara ensam. Han sög i sig all träning.

Trots att Timi är väldigt lugn i vardagen, så är han en bra tävlingshund. Han tränar och tävlar aktivt i agility och rallylydnad. Han började båda tävlingskarriärerna då han var drygt två år.

I agility behövdes åtta starter för att stiga till klass 2 och nio starter för att stiga till klass 3. Han var klubbmästare 2016 och 2019. I klass 3 har Cessi fått ta över såväl träning som tävling, då jag tycker att jag inte har kapacitet för den nivån.

Timi hos fysioterapeut I ett skede tappade Timi helt lusten för agility. Han ville inte hoppa och som värst satt han helt enkelt kvar vid starten när jag sade "Go!". Jag var färdig att lägga av med agility, men någon uppmanade mig att låta en fysioterapeut kolla honom. Det gjorde jag och han var i gång igen redan efter första behandlingen!

Timi rally Rallylydnad är en mycket lämplig gren för Timi. Han tävlar nu i högsta klassen. Han slappnar av när han hela tiden får feedback på sitt arbete och kan jobba glatt och ivrigt. Jag träffade i träningssammanhang en domare, som hade dömt en av Timis tävlingar och då gett honom specialpriset för hans positiva attityd. Hon sade att hon kom ihåg vår tävlingsprestation och vidhöll att Timis inställning till arbetet är exceptionell.

Sommaren 2020 fick Timi en ny kompis i familjen, mellanpudeln Trolle.

Kring den tiden fick Timi ryggproblem och agilitykarriären var definitivt slut. Sittandet var problematiskt, ena bakbenet började darra då vi tränat en stund, så också rallyn fick en paus.

Timi fick ett slags anfall i juli, som jag trodde berodde på ryggproblemen, men då han fick ett till anfall i december (video) fick han diagnosen epilepsi. Han hade haft ett anfall också 2017 efter en harjakt. Då trodde jag att det berodde på utmattning.

© Alva 2020
epost: fornamn@willas.net